Med anledning av coronaviruset har Kalmar Trafikskola tagit fram riktlinjer för hur vi hanterar smittorisken och bokningar, läs mer här.

Lätt MC (A1)

Från det att du är 15 år och 9 månader samt har körkortstillstånd får du övningsköra med “lätt” motorcykel (A1). Däremot måste du fyllt 16 år för att få ta körkort på A1. 

Lätt motorcykel innebär att motoreffekten ej får överstiga 11 kW samt högst 0,1 kW/kg. Motorn måste ha en slagvolym på högst 125 kubikcentimeter.

Om du redan har behörighet A1 och vill ha behörighet A2 (från 18 års ålder) behöver du endast genomföra ett godkänt körprov för att få behörighet A2.

Innehåll och omfattning

Körkortsutbildningen är både teoretisk och praktisk och vi rekommenderar att du övningskör hemma om du har möjlighet till det för att få en bra mängdträning. När du skriver in dig hos oss får du tillgång till den hjälp du behöver för att lyckas med din körkortsutbildning. I inskrivningspaketet ingår studielitteratur, teoritester som du kan göra både hos oss och hemma, via vår hemsida. Våra motorcyklar är väl anpassade för övningskörning.

Kursdatum och anmälan

För att börja ta MC-körkort krävs ingen kursstart eller föranmälan. Du är välkommen in till oss för att skriva in dig och därefter börjar vi med din utbildning.

Kommenterar