Med anledning av coronaviruset har Kalmar Trafikskola tagit fram riktlinjer för hur vi hanterar smittorisken och bokningar, läs mer här.

Mellan MC (A2)

Från det att du är 17 år och 6 månader samt har körkortstillstånd får du övningsköra för “mellan” MC (A2) och från det att du har fyllt 18 år får du ta körkortet.

För mellan MC (A2) får motorcykelns motoreffekt ej överstiga 35 kW. Förhållandet mellan nettoeffekt och tjänstevikt får inte överstiga 0,2 kW/kg.

Om du redan har behörighet A2 och vill ha behörighet A (från 24 års ålder eller vid 20 års ålder vid två års erfarenhet av A2) behöver du endast genomföra ett godkänt körprov för att få behörighet A.

Innehåll och omfattning

Körkortsutbildningen är både teoretisk och praktisk och vi rekommenderar att du övningskör hemma om du har möjlighet till det för att få mängdträning. När du skriver in dig hos oss får du tillgång till den hjälp du kommer att behöva för att lyckas med din körkortsutbildning. I inskrivningspaketet ingår studielitteratur, teoritester som du kan göra både hos oss och hemma, via vår hemsida. Våra motorcyklar är väl anpassade för övningskörning.

Kursdatum och anmälan

För att börja ta MC-körkort krävs ingen kursstart eller föranmälan. Du är välkommen in till oss för att skriva in dig och därefter börjar vi med din utbildning.

Kommenterar