Personbil (B)

För många innebär ett körkort en stor frihet och dessutom önskar många arbetsgivare idag att man som arbetstagare innehar körkort. Vår målsättning är att du ska få en rolig och effektiv körkortsutbildning samt att du får all den hjälp du behöver. Vi på Kalmar Trafikskola vill att du ska bli en säker och skicklig bilförare!

Vem ska gå kursen?

Efter att du har fyllt 16 år och har körkortstillstånd får du övningsköra med personbil. Önskar du övningsköra privat med t.ex. mamma, pappa eller sambo krävs det också att du och den som du ska övningsköra med har gått en Introduktionsutbildning och har ett handledarbevis. Ansökningsblanketter för körkortstillstånd och handledarskap skaffas hos Transportstyrelsen, klicka här.

Innehåll och omfattning

Körkortsutbildningen är både teoretisk och praktisk och vi rekommenderar att du övningskör hemma om du har möjlighet till det för att få en bra mängdträning. När du skriver in dig hos oss får du tillgång till den hjälp du behöver för att lyckas med din körkortsutbildning. I inskrivningspaketet ingår studielitteratur, teoritester som du kan göra både hos oss och hemma, via vår hemsida. Det ges också möjligheten att gå vår lärorika teorikurs som bland annat innehåller en garagelektion på en bilverkstad där vi går igenom bilen och dess uppbyggnad mer noggrant. Teorikursen är självklart frivillig att gå, men vi rekommenderar den. 

Hos oss kör du en av våra tio Volkswagen Golf, därav samtliga bilar är utrustade med alkolås.

Kursdatum och anmälan

Utbildningsmässigt är det du som bestämmer när du vill börja och när du vill vara klar. Vi planerar utbildningen tillsammans med dig och anpassar så mycket det går efter dina önskemål. Du bokar själv dina körlektioner och vi hjälper dig med att planera in de obligatoriska moment som finns och hjälper dig även med att boka teori- och körprov.

Kursstarterna för teorikursen finns på startsidan.