Med anledning av coronaviruset har Kalmar Trafikskola tagit fram riktlinjer för hur vi hanterar smittorisken och bokningar, läs mer här.

Tung MC (A)

Ett A-körkort krävs för att få köra motorcyklar utan begränsning på slagvolym eller motoreffekt. 

Från det att du har fyllt 24 år kan du ta ett A-körkort. Från det att du fyllt 23, samt har körkortstillstånd, får du övningsköra ”tung” MC (A). Du får börja övningsköra tidigare om du har haft behörighet A2 i minst ett år och sex månader.

Innehåll och omfattning

Körkortsutbildningen är både teoretisk och praktisk och vi rekommenderar att du övningskör hemma om du har möjlighet till det för att få en bra mängdträning. När du skriver in dig hos oss får du tillgång till den hjälp du behöver för att lyckas med din körkortsutbildning. I inskrivningspaketet ingår studielitteratur, teoritester som du kan göra både hos oss och hemma, via vår hemsida. Våra motorcyklar är väl anpassade för övningskörning.

Kursdatum och anmälan

För att börja ta MC-körkort krävs ingen kursstart eller föranmälan. Du är välkommen in till oss för att skriva in dig och därefter planerar vi din utbildning och start så snart som möjligt.


Kommenterar