Introduktionsutbildning för bil (distans)

På grund av rådande omständigheter så har Transportstyrelsen beslutat att tillåta introduktionsutbildning (handledarutbildning) på distans.

Vi på Kalmar Trafikskola kommer under en period att erbjuda utbildningar både på plats på distans via Zoom, då kan du som kund välja vilket alternativ som passar dig bäst.

Läs mer om Introduktionsutbildningen som vi ger på plats här.


Att tänka på vid bokning av digitalutbildning:

Utbildningen pågår i 4 timmar inkl. ID-kontroll, kontroll av ljud & bild samt raster/bensträckare.

(Själva utbildningen är minst 180 min)


Du behöver ha:

• Stabil internetuppkoppling
• Avskild miljö för att sitta ostört
• Dator eller surfplatta med webbkamera och mikrofon, gärna med någon form av headset tillkopplat. (Mobiltelefon med kamera och mikrofon går att använda men bilden blir då väldigt liten från de bilder som kommer visas)
• Giltig legitimation


Viktiga regler:

• Man får vara max 2 deltagare på samma enhet.
• Kameran måste vara på under hela utbildningen för du ska bli godkänd.
• Betalning sker via swish och bör vara gjord innan utbildningen startar. Vi rapporterar inte in dig till Transportstyrelsen som godkänd innan betalning har skett.


Material (Handledarbok till Handledaren, Körhäfte och Övningsskylt till elev) ingår om det hämtas på Kalmar Trafikskola innan utbildningen (betalning måste ske innan vi lämnar ut materialet). Om man ej har möjlighet att hämta material på plats kan detta skickas ut mot extra avgift. Hör av dig till info@kalmartrafikskola.se om du önskar få material hemskickat.

Eventuell avbokning måste ske senast 2 vardagar före kursstart. Om du avbokar senare innan kurstillfället debiteras du full avgift eftersom det hindrat andra att boka platsen. Om du uteblir från kursen så debiteras du full avgift. Vid sjukdom sker ingen debitering mot uppvisande av sjukintyg.