Med anledning av coronaviruset har Kalmar Trafikskola tagit fram riktlinjer för hur vi hanterar smittorisken och bokningar, läs mer här.

Mopedutbildning, klass II

Att kunna och få köra moped är frihet och flexibilitet för många, både för yngre och för äldre. Men för att få köra moped måste man gå en utbildning. Beroende på om man vill köra EU-moped (AM, Moped klass I) eller moped klass II är kraven olika. Denna utbildning är till för de som vill köra moped klass II som är konstruerade för en hastighet av max 25 km/h.

Vem skall gå kursen?

När man har fyllt 15 år får man ta förarbevis för moped klass II. Förarbeviset är numera ett krav för att få köra aktuell mopedtyp.

Innehåll och omfattning

Teoriundervisningen innefattar tre tillfälle, tre timmar/tillfälle, och samtliga med obligatorisk närvaro. Teorilektionerna är fristående och kan därför tas i olika ordningar. Utöver teorilektionerna krävs teoristudier på egen hand.

Körningen är även den obligatorisk och skall innehålla minst två körlektioner á 60 minuter.

Utbildningen kostar 3500 kr och inkluderar litteratur, teorikurs – tre tillfällen á tre timmar samt körlektioner – två lektioner á 60 minuter.

För att erhålla förarbeviset krävs godkänt resultat på teoriprovet som görs hos oss på trafikskolan.

Kursstarter och anmälan

När du skriver in dig och anmäler dig till utbildningen betalar du och bokar upp dig på samtliga teorilektioner och körlektioner, direkt vid anmälningstillfället.

Ta gärna med egen hjälm, handskar, rejäla skor och kläder om ni har detta. Ett visst antal hjälmar och handskar finns att låna.

Aktuella kursstarter finns på startsidan.

Kommenterar