Torsdag den 24 juni stänger kontoret kl 16:00, fredag den 25 juni stängt. Glad Midsommar!

Riskettan för MC

I körkortsutbildningen för MC ingår sedan 1 november 2009 en riskutbildning. Riskutbildningen är uppdelad i två delar; riskettan och risktvåan. Båda dessa utbildningar är obligatoriska och dessa måste du ha genomfört för att få göra teori- och körprov hos Trafikverket. Risktvåan ska utföras sent i utbildningen, när du lärt dig behärska motorcykeln.


Kursens innehåll och omfattning

Riskettan lyfter fram risker som är speciella för motorcyklister och ger teoretisk kunskap om beteenden som är riskfyllda. Utbildningen ger dig kunskap och insikt om problemen med alkohol, andra droger och trötthet i samband med körning och en rad andra säkerhetsfrågor. I riskettan ingår även utbildning om till exempel olika typer av skyddsutrustning, däck, bromsar, olika väglag med mera. Under utbildningen får du delta i diskussioner om vilka konsekvenserna kan bli av riskerna, vad som ökar dem och hur de kan undvikas.

Riskutbildningen är giltig i 5 år från att du genomfört den, men giltighetstiden upphör att gälla samma dag som körkortet utfärdas.

Man behöver inte skriva in sig eller vara inskriven hos oss för att genomföra Riskettan hos oss.

Kursen är på 3,5 timme och vi bjuder på fika. 

När du skall gå riskettan måste du ha giltig legitimation med dig!